Egy edző naplójából - új rész

Igaz történet alapján.
 
 

Egy edző naplójából - új rész

Igaz történet alapján.
 
 
 
 
 

Egy edző naplójából - új rész

Igaz történet alapján.

Egy edző naplója - valóságon alapuló történet.

Június közepe. Uraim, ez az év így sikerült, búcsúzunk a megyei első osztálytól. Az okokat nem részletezem, bűnbakot nem keresek, így alakult, mindannyian felelősek vagyunk ebben. A feltételeink azonban adottak ahhoz, hogy sikeresek legyünk a Megye II-ben, akár azonnal vissza is jussunk. Kérek mindenkit, hogy gondolja át, hogy részt akar-e ebben venni, július elején szeretnénk kezdeni a felkészülést, de már azzal a kerettel, akire számíthatok. Most együnk, igyunk, ma este ne beszéljünk erről többet!

Július eleje, első edzés. Gyerekek, ennél kicsit többre számítottam. Tudom, hogy első edzés, meleg van, ki akar futni, de a hat fő nagyon gyér.

Július közepe, hatodik edzés. Na most már kezd elegem lenni a dologból. Elnök úr! Másfél hete edzünk, a keret kétharmadát nem láttam, nem is hallottam róluk. Igyekszem elérni őket, de pletykaszinten hallom, hogy többeket megkerestek már rivális klubok. Szerintem nekünk is el kellene kezdeni körülnézni a piacon, mert biztos, hogy igazolnunk kell.

Július közepe, harmadik felkészülési mérkőzés után. Áh, drágám, ne is kérdezd... négy emberünk írt alá egy másik csapathoz a tudtunk nélkül, vagyis hát most derült ki. Érted, négy... Ezen felül még ketten elmentek magasabb osztályba, a Zsolti meg azt mondta képzeld el, hogy az ő barátai eligazoltak, úgyhogy ő inkább abbahagyja, nem futballozik tovább. A Sanyi még mindig sérült, nem tud jönni, ott tartunk, hogy végigmentünk ma is délelőtt a faluban, hogy ki tudna már eljönni meccsre. Edzésmunkáról, felkészülésről ne is beszéljünk már, de tudod mit, ha jövő héten nem leszünk meg legalább 13-14-en az alap keretből, le is mondom a meccset a fenébe.

Július vége. Elnök úr, vázolom a helyzetet: a mai edzésen öt, azaz öt játékos jelent meg. Hazaküldtem őket. A hétvégi edzőmeccsre kilencen voltunk, hazaküldtem őket. Négyen aláírtak egy rivális csapathoz, most abból egy végül azt mondta, hogy ááá, hát ő mégis marad, de a marhája már aláírta a papírt, csak a riválison múlik, hogy engedi-e. A Feri közölte ma, hogy Németországba megy dolgozni, ebben a fél szezonban nem lesz, Gabi meg felhívott, hogy Budapestre költözik jövő hónapban, vele se számoljak. A keretünk több, mint fele távozott. Értem én, hogy nincs pénz igazolni, de valamit tenni kell...

Augusztus eleje. Vége, befejeztem. Nincs csapat, szétesett az egész. Minősíthetetlen módon viselkednek itt játékosok, ahogy ezek távoztak, érted... nem szólnak, sunyi módon aláírnak egy papírt ötezerért, aztán máshova még tízért, én megtudom, de letagadják, csak nem jönnek... gyomorforgató. Az elnököt sajnálom, nem tehet róla, nem mondhatja azt, hogy vége, mert akkor itt megszűnik a foci. Én viszont kimondtam, hogy vége. Nem érdekel, hogy mi lesz, hiányozni fog a csapat, de ez, amit megyei amatőrnek hívunk, főleg most ebben a faluban, ez nekem nem kell. Lemondtam az edzői posztomról.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.